Katarzyna Sadowska na stoisku Wydawnictwa Bis

W sobotę, 12 kwietnia, na stoisku Wydawnictwa Bis (nr 46) gościć będzie Katarzyna Sadowska, ilustratorka książki Iwony Czarkowskiej „Szarlotka pachnąca marzeniami".

Barbara Bursztynowicz i Dominika Słomińska na stoisku Burda Publishing

Na stoisku Burda Publishing (nr 41) książki podpisywać będą Barbara Bursztynowicz i Dominika Słomińska. Z Barbarą Bursztynowicz spotkać się będzie można w sobotę, o godz. 13.00, a z Dominiką Słomińską w niedzielę o godz. 13.00.

Legalna Kultura z nami

Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku to inicjatywa, której nadrzędnym celem jest integracja twórców i czytelników. Hasło umacniania tej wspólnoty między pisarzami i odbiorcami przyświeca także naszemu partnerowi - Fundacji Legalna Kultura, która poprzez pozytywną kampanię informacyjną zwraca uwagę na fakt, że kultura to dobro wspólne i wszyscy powinniśmy się o nią troszczyć. Dlatego też zachęcamy Was do wizyty na stronie www.legalnakultura.pl. Znajdziecie tam Bazę Legalnych Źródeł - stron internetowych promujących dobrą literaturę - dostępną dziś nie tylko w postaci papierowej, ale także w formie audiobooków i książek elektronicznych. Z witryny Legalnej Kultury dowiecie się także, gdzie szukać środków na własne projekty kulturalne, przeczytacie interesujące rozmowy z twórcami i wiele innych ciekawych rzeczy. Sprawdźcie to!

Adam Czesław Dobroński - zmiana terminu podpisywania książek

Informujemy wszystkich zainteresowanych, że Adam Czesław Dobroński, wybitny historyk, będzie podpisywał książki na stoisku Fundacji Sąsiedzi (nr 52) nie w niedzielę, 13 kwietnia, jak pierwotnie informowaliśmy, lecz w sobotę, 12 kwietnia o godz. 16.00, na stoisku Fundacji Sąsiedzi.

Adam Wajrak na III Międzynarodowych Targach Książki

W sobotę, 12 kwietnia, o godz. 14.00 na stoisku Wydawnictwa Agora SA (nr 29-30) książki będzie podpisywał Adam Wajrak, przyrodnik i dziennikarz "Gazety Wyborczej". Zapraszamy na stoisko!