IV Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku i festiwal literacki "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur" - FOTOGALERIA

Media o IV Międzynarodowych Targach Książki w Białymstoku i festiwalu literackim "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur"

Trójka - Polskie Radio (kliknij), Onet.pl (kliknij), Rynek Książki (kliknij), Gazeta Wyborcza (kliknij), Kurier Poranny (kliknij), Gazeta Współczesna (kliknij), Polskie Radio Białystok (kliknij), Radio Akadera (kliknij), Xiegarnia.pl (kliknij), Wrota Podlasia (kliknij), ksiazka.net.pl (kliknij), Bialorus.pl (kliknij), niebywalesuwalki.pl (kliknij)

Bajkowy Skarbczyk, czyli artyści czytają dzieciom bajki na targach książki

Podczas najbliższej edycji Targów Książki w Białymstoku Fundacja Edu Pro Arte przygotowała twórcze spotkania z książką i muzyką, dedykowane dzieciom i dorosłym. Zapraszamy do „Bajowego Skarbczyka" – przestrzeni, wypełnionej fascynującą lekturą, żywą, energiczną muzyką oraz pozytywną atmosferą. Podczas spotkań aktorzy zaprezentują opowieści znane i lubiane. Wraz z bohaterami uciekniemy przed złą wiedźmą, wspólnie zrealizujemy niełatwy plan Kota w butach oraz będziemy świadkami miłości Pięknej dziewczyny i bestii. Artyści poprowadzą spotkania w sposób interaktywny, przy muzycznym akompaniamencie na żywo. Dla uczestników przygotowaliśmy również bajkowe quizy wraz z nagrodami.
Do zobaczenia w Bajkowym Skarbczyku!
Bajki czytają artyści Opery i Filharmonii Podlaskiej: Monika Ziółkowska i Rafał Supiński
Opracowanie muzyczne i akompaniament: Andrzej Makal
Data wydarzenia: 25 i 26 kwietnia 2015 r.
Godz.: 11.00-12.00
Miejsce: Kawiarnia Forma (Opera i Filharmonia Podlaska, Odeska 1)
WSTĘP BEZPŁATNY

Lista zakwalifikowanych do udziału w bezpłatnych warsztatach pisania reportażu oraz warsztatach tworzenia wywiadu prasowego w ramach festiwalu "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur"

Uprzejmie informujemy, iż zakończyliśmy kwalifikacje na bezpłatne warsztaty pisania reportażu i tworzenia wywiadu prasowego, które odbędą się w dniach 24-26 kwietnia 2015 r. w Operze i Filharmonii Podlaskiej oraz Białostockim Teatrze Lalek w ramach festiwalu literackiego "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur" towarzyszącego IV Międzynarodowym Targom Książki w Białymstoku. Warsztaty odbywają się przez trzy dni (piątek, sobota, niedziela), a dokładne godziny ropoczęcia warsztatów można znaleźć w harmonogramie imprez: (kliknij).

Poniżej publikujemy listę zakwalifikowanych osób.

IV Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku, 24-26 kwietnia 2015 r. - LISTA WYSTAWCÓW

targi2015 baner niebieski

Od czterech lat Białystok znajduje się w gronie prestiżowych miast w Polsce, które organizują targi książki. Atutem białostockich targów jest znakomita lokalizacja imprez targowych (centrum miasta), a także fakt, że to jedyne targi książki po tej stronie Wisły, Wydawcy mają więc jedyną i niepowtarzalną szansę, aby swoją ofertę zaprezentować w tej części Polski. W roku ubiegłym na targi książki do Białegostoku przyjechało 50 czołowych wydawnictw, a targi odwiedziło blisko 15 tysięcy białostoczan. W tym roku impreza będzie nie mniej okazała, bowiem swój udział w targach zapowiedziało 60 wydawnictw. Targi Książki w Białymstoku zyskały też status imprezy międzynarodowej, bowiem w targach – tak jak w roku ubiegłym – poza wydawnictwami polskimi, udział wezmą także wydawnictwa z Białorusi. Poniżej publikujemy listę wystawców. (kliknij)

Wstęp na targi jest bezpłatny. Przypominamy także, iż IV Międzynarodowym Targom Książki w Białymstoku towarzyszy festiwali literacki "Spotkania z książką. Na pograniczu kultur". Harmonogram spotkań i warsztatów w ramach festiwalu znaleźć można tu: (kliknij