Festiwal literacki "Na pograniczu kultur" w ramach V Międzynarodowych Targów Książki, 22-24 kwietnia 2016 r. - HARMONOGRAM SPOTKAŃ

V Międzynarodowym Targom Książki w Białymstoku towarzyszyć będzie festiwal literacki „Na pograniczu kultur" w ramach którego odbędą się liczne warsztaty dla dzieci, warsztaty literackie, spotkania autorskie z wybitnymi pisarzami i ogólnopolskie premiery książek.

Poniżej - szczegółowy harmonogram spotkań w ramach festiwalu (kliknij). Zapraszamy serdecznie!
Plik do pobrania (pobierz)
UWAGA: ze względu na ograniczoną liczbę miejsc w salach, na niektóre warsztaty i spotkania w ramach festiwalu obowiązywać będzie wcześniejsza rejestracja. Wykaz imprez, a także rejestracja możliwa będzie od 4 kwietnia 2016 r. na stronie BiBservisu Bibliotek Szkolnych Podlasia. Wystarczy kliknąć na ten link: (kliknij)

Ogólnopolskie premiery książek w ramach festiwalu literackiego "Na pograniczu kultur" towarzyszącego V Międzynarodowym Targom Książki

Podczas tegorocznej edycji festiwalu literackiego „Na pograniczu kultur”, towarzyszącego V Międzynarodowym Targom Książki w Białymstoku, będą miały miejsce ogólnopolskie premiery książek: Ani żadnej wyspy. Rozmowy o Rosji i Ukrainie Piotra Brysacza i Jędrzeja Morawieckiego, Projekt: prawda Mariusza Szczygła, Święto Trąbek Marty Masady i Sto pytań do językoznawcy, czyli poważne odpowiedzi na niepoważne pytania Elżbiety Awramiuk.

V Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku, 22-24 kwietnia 2016 r. - LISTA WYSTAWCÓW

Od pięciu lat Białystok znajduje się w gronie prestiżowych miast w Polsce, które organizują targi książki. Atutem białostockich targów jest znakomita lokalizacja imprez targowych (centrum miasta), a także fakt, że to jedyne targi książki po tej stronie Wisły, Wydawcy mają więc jedyną i niepowtarzalną szansę, aby swoją ofertę zaprezentować w tej części Polski.
W roku ubiegłym na targi książki do Białegostoku przyjechało 60 czołowych wydawnictw, a targi odwiedziło blisko 17 tysięcy białostoczan. W tym roku impreza będzie nie mniej okazała, bowiem swój udział w targach zapowiedziało 70 wydawnictw. Poniżej publikujemy listę wystawców tegorocznej edycji Targów Książki w Białymstoku. (kliknij)

V Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku - INFORMATOR DLA WYSTAWCÓW

logo targiFundacja Sąsiedzi, Opera i Filharmonia Podlaska - Europejskie Centrum Sztuki oraz Białostocki Teatr Lalek zapraszają do Białegostoku na V Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku oraz towarzyszący targom Festiwal Literacki "Na pograniczu kultur", które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia 2016 r. w Operze i Filharmonii Podlaskiej - Europejskim Centrum Sztuki oraz w Białostockim Teatrze Lalek.

Targi odwiedza co roku ok. 15 000 czytelników. Są już one stałym i wyczekiwanym wydarzeniem kulturalnym na Podlasiu. Imprezie towarzyszyć będzie festiwal literacki "Na pograniczu kultur", w ramach którego odbędą się warsztaty literackie oraz dziennikarskie, spotkania z wybitnymi pisarzami, konkursy literackie, warsztaty dla dzieci i młodzieży i liczne działania edukacyjne (szczegółowy program zaprezentujemy wkrótce).
Zapraszamy na jedyne targi w Polsce na wschód od Warszawy!

Kontakt: e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.tel.: 668 871 777, 606 442 122

PREZENTACJA STOISKA I PLAN STOISK

DOKUMENTY DLA WYSTAWCÓW
Cennik